Een kleinschalige praktijk

waar we elkaar bij naam kennen

Dat maakt BuurtFysio al jaren

tot een succes.

Medical taping

Het tapen van pijnlijke spieren of het sturen van een gewricht in de juiste stand, het kan allemaal met Medical Taping. De mogelijkheden zijn oneindig. Het is een methode waarbij elastische tape gebruikt wordt om de spieren en huid in hun functie te ondersteunen.

Het ziet er vaak heel leuk en vrolijk uit als iemand tape draagt, we hebben dan ook altijd diverse kleuren op voorraad. Bent u liever iemand die niet zoveel opvalt? Dan hebben we natuurlijk ook huidkleurig tape. Maar ook als u intensief sport of een sauna bezoeker bent ook dan hebben we een passende tape zodat u langere tijd ondersteuning van de tape kunt krijgen.

 • Hooikoorts klachten
 • Blessures, spierscheuringen en overbelasting
 • Bij het verminderen van ontstekingen of vochtophopingen
 • Houdingscorrecties
 • Bij behandeling van bijv. tennis/ golferselleboog
 • Bij hoofdpijn of menstruatie pijn
 • Bij triggerpoints
 • Tijdens de zwangerschap of een behandeling van diastase
 • Mulligan concept
 • Tinnitus
 • Vestibulaire duizeligheid
 • Medical Taping
image

Hoe werkt dat tapen nou precies?

Vroeger en nu nog wel eens werd er veelal gebruik gemaakt van het witte stugge sporttape bij blessures. Bijvoorbeeld tijdens een enkelzwikking bij het voetballen of hardlopen. Of bij een polszwikking na een val of tijdens het tennissen of gymnastieken. Die tape ondersteunt het gewricht zo ontzettend goed dat het gewricht zelf niet echt meer kan bewegen. Maar bewegen is goed voor het herstel en de doorbloeding blijft zo op gang. Dus nu gebruiken we elastische tape. Dit leggen we aan onder diverse hoeken van een gewricht en omdat we kunnen spelen met de strakheid/ strech van de tape kunnen we ervoor zorgen dat u juist veel of weinig met het gewricht kan bewegen.

Wat kunt u van de tape verwachten?

Het effect is afhankelijk van wat de reden is dat u de tape nodig heeft. Heeft u een verzwikking van knie, pols of enkel? Dan tapen we het gewricht zo in dat u voldoende steun en minder pijn ervaart. Maar heeft u een spierscheuring of overbelasting? Dan tapen we de spier ‘’ ophangend’’ in zodat deze wat minder hard hoeft te werken en dus ondersteunt wordt in zijn functie. Maar ook voor mensen met (lymfe) oedeem of zwelling na een enkelzwikking is tape een goede uitkomst. Het ondersteunt dan met de juiste techniek in het afvoeren van het vocht richting de lymfeknopen.

Cure tape, medical taping, kinesiotape het is allemaal hetzelfde voor het aanbrengen van de tape op het lichaam om ondersteuning te bieden.

Wat mag er allemaal wel en niet met tape?

Als u tape op het lichaam heeft ontvangen is het sterk aan te raden om er voorzichtig mee om te gaan. In principe mag u alles met de tape doen . Op deze manier kunt u het langst effect blijven ervaren van de tape. Soms gaat het na 2 á 3 dagen al los maar het kan ook prima 7 dagen blijven zitten. Het is dus sterk afhankelijk van een aantal factoren.

- De mate waarin u zweet.
- Rustig afdrogen nadat het nat is geweest ( sauna, zwemmen of douchen)
- Voorzichtig afdeppen of laten drogen aan de lucht
- Het rond afknippen van de randjes zodat er minder snel kleding aan blijft plakken
- Niet insmeren met bodylotion of zonnecrème

Neem nu contact op